Doe het zelf Betonlook: Beton Ciré

aug 24, 2020 | Informatieve blogs

Zelf uw droom betonlook meubel maken? Dat kan! Sinds kort is Beton Ciré verkrijgbaar bij de Betonlook Fabriek. Beton Ciré is een dichte stucwerk soort, daarmee is Beton Ciré zeer geschikt om aan te brengen op meubels, wanden en vloeren.

Dankzij de doe het zelf producten die de Betonlook Fabriek aanbiedt kunt u nu zelf uw betonlook Meubel maken. De Betonlook Fabriek geeft u graag tips om uw project tot een succes te maken.

Stap 1: De ondergrond

Om een goed resultaat te behalen is het van belang dat de ondergrond van juiste kwaliteit is. Zorg daarom altijd voor een vlakke ondergrond. Bij het maken van Meubels is MDF zeer geschikt materiaal. Houdt er wel rekening mee dat MDF uit zichzelf zal krom trekken. Kies er daarom altijd voor om (indien mogelijk) uw meubel te versterken met bijvoorbeeld balkjes.
Vul schroefgaten op met een geschikte vuller (zoals MDF-vuller). Deze zijn verkrijgbaar bij de lokale bouwmarkt.

Stap 2: Voorbehandeling ondergrond Beton Ciré

Voordat u kan gaan stucen is het belangrijk om de MDF platen goed voor te behandelen. Dit doet u door de MDF platen te schuren. Vervolgens zullen deze schoongemaakt en ontvet moeten worden. Het ontvetten kunt u doen met thinner.
Nadat het meubel ontvet is, zult u deze moeten primeren.
Primer is van belang om de zuigende werking van MDF op te heffen en om een goede hechting van de Beton Ciré te garanderen.
De primer is bij de Betonlook Fabriek te verkrijgen:

Primer voor kant-en-klare beton ciré


Om scheuren in het Beton Ciré te voorkomen is het belangrijk om naden af te dichten met zelfklevend stucband.

Stap 3: Betonciré stucen

Als de primer is opgedroogd kunt u beginnen met stucen. De Beton Ciré is kant en klaar en nadat u deze goed door heeft gemengd, kunt u deze aanbrengen. Dit zal op het begin even wennen zijn. Het is daarom slim om even te oefenen op een plaatje/plankje hout. De vuistregel is dat u ongeveer 1kg Beton Ciré nodig heeft voor 1m2 stucen. Houdt er daarbij wel rekening mee dat u minstens 2 lagen nodig heeft om goed dekkend te zijn. Bij het stucen van 2 lagen, zal u dus minstens 2kg per m2 aan Beton Ciré moeten inkopen. Na het stucen van de eerste laag zult u de Beton Ciré zeker 12 uur moeten laten drogen. Schuur het vervolgens op alvoren u de tweede laag aanbrengt.

Beton Ciré is bij de Betonlook Fabriek in vier verschillende kleuren te verkrijgen:

Kant-en-klaar beton ciré


Voor het kiezen van de juiste kleur Beton Ciré raden wij aan om gebruik te maken van een set staaltjes, te verkrijgen bij de Betonlook Fabriek:

Setje GRATIS Staaltjes (incl. gratis bezorging)


Voor het aanbrengen van de Beton Ciré kunt u gebruik maken van een spackmes, waarvan 30cm de meest gangbare afmeting is. De spackmessen kunt u bij de Betonlook Fabriek vinden:

RVS Spackmes

Stap 4: Afwerking Betonlook

Na het aanbrengen van de lagen Beton Ciré kunt u uw betonlook project gaan afwerken. Schuur de tafel grondig, houdt er rekening mee dat u niet te lang op 1 plek zit, zeker aan de randjes heeft u het risico om door de Beton Ciré lagen heen te schuren. Maak na het schuren de tafel goed schoon met een licht vochtige doek.
Vervolgens kunt u de coating gaan aanbrengen. Deze zorgt voor een robuust product, dat tegen een stootje kan. Wij raden aan om minstens 2 lagen coating te gebruiken. Laat de eerste laag opdrogen (handdroog) alvorens u de tweede laag gaat coaten.
De bijbehorende coating is eveneens bij de Betonlook Fabriek verkrijgbaar:

Coating voor kant-en-klare beton ciré

Met deze tips kunt aan de slag als een echte betonlook specialist. Als u vragen heeft kunt u altijd contact opnemen met de Betonlook Fabriek.
Succes met uw project!

Ervaar betonlook GRATIS in huis.

 Je betaald alleen €2,49 verzendkosten.

Best verkocht

1 Reactie

  1. Vincent Rondwijk

    Bedankt voor het delen van deze informatie en stap 4 over de afwerking. We vinden het belangrijk dat de coating goed beschermd tegen vuil en vocht. We gaan in ieder geval twee lagen coating gebruiken.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Webwinkel Keurmerk
Open chat
👋 Hoi, kunnen we je ergens mee helpen?
👋 Hoi, kunnen we je ergens mee helpen?